top of page

Vinnare av SKAPA-priset & SKAPA Talang i Kalmar län 2024.


Vi vill stolt presentera 2024 års vinnare av SKAPA-priset i Kalmar län, årets SKAPA-vinnare Anton Juholt från Hylta Ecopark, och årets SKAPA-talang för unga entreprenörer Maxim Lord från Wao! Priset delas ut av landshövdingen Allan Widman och i år vinner två personer som fått stöd och rådgivning från Atrinova under uppbyggandet av sina företag. Vinnarna kommer representera Kalmar län i den nationella finalen i november.

 

Vinnare Anton Juholt kommenterar vinsten, sedan jag blivit pappa till mina två fantastiska söner så finns det inget viktigare för mig än att värna om vilken planet vi lämnar efter oss till dem. Det faktum att jordens resurser är ändliga gör att det enda sättet att kunna bibehålla en hög levnadsstandard på lång sikt är att göra alla materialflöden cirkulära. En dröm jag har är att göra avfall så värdefullt på en andrahandsmarknad att plast tjuvfiskas ur haven. På samma sätt som koppar idag stjäls ifrån elkablar, kyrktak och sopstationer.

 

Min hemstad Oskarshamn, och hela Kalmar län, ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Att ett så litet län levererar så mycket är imponerande bortom all logik. Allt ifrån sportsliga bravader, näringslivet, produktiviteten och den fina gemenskap man känner här. Att Atrinova är en nödvändig resurs i en så innovativ och framtidsorienterad del av vårt land ser jag som en självklarhet. Utan Atrinova och deras samarbetspartners är jag rädd att mycket nödvändiga framtidslösningar går förlorade. Personligen står jag i stor tacksamhetsskuld till Atrinova som hjälper mig på vår svåra resa. Det är inte ett litet projekt vi arbetar med och utan Atrinova ser jag inte hur vi skulle kunna ta oss framåt. Deras kompetens, välvilja och erfarenhet är ovärderlig för oss.

 

Vinnaren Maxim Lord säger, att vinna SKAPA-priset är en stor ära och en fin bekräftelse på vårt arbete. Det känns motiverande att se vår idé uppmärksammas. Atrinova har spelat en viktig roll i att stödja oss på den här resan och att bli sedd, vi ser fram emot att fortsätta utveckla vår innovation framåt.

 

Vi från Atrinova säger stort grattis till vinsten!

Comments


bottom of page